Четвер, 25.04.2024, 21:14
Відділ освіти Миколаївської РДА
  Львівська обл., м. Миколаїв, вул. Р. Шухевича 12, 81600,e-mail : mykosvita@ukr.net, т.: 0241- 51-126, ф.: 50-983




Меню сайту

Форма входу

Останні фото














Наше опитування
Чи подобається Вам сайт?
Всього відповідей: 250

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2015 » Жовтень » 26 » До уваги керівників ЗНЗ,НВК
10:55
До уваги керівників ЗНЗ,НВК

Щодо погодження асортименту

продукції у шкільних буфетах

                                                                 

     Миколаївське міськміжрайонне  управління  ГУ ДСЕС у Львівській області  інформує, що  згідно  листа Головного управління ДСЕС у Львівській області № 3570/03-01 від 08.10.2015 р. « Про  погодження Держсанепідслужбою двотижневих меню для   харчування учнів та асортимент продукції у шкільних буфетах», дотримуючись Державних санітарних правил і норм влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організації навчально-виховного процесу ДСанПіН № 5.5.2.008-01 від 14.08.01 р. р.10 організація харчування  у загальноосвітніх школах :

- важливим елементом організації раціонального харчування учнів є правильний розподіл об’єму денного споживання їжі між окремими її прийомами.

У загальноосвітніх навчальних закладах для учнів 1-12 класів повинно бути організовано одноразове харчування (сніданок). За бажанням батьків учнів можуть бути обіди.

Для дітей початкових класів в умовах продовженого дня в школах рекомендується триразове харчування ( сніданок, обід та підвечірок). При цьому  підвечірок складає 10% добової калорійності раціону. Учні 5-9 класів, які відвідують групи продовженого дня, повинні забезпечуватися по місцю навчання дворазовим  гарячим харчуванням ( сніданок та обід), а при тривалому перебуванні в школі – і підвечірок.

Асортимент продукції у шкільних буфетах, перспективні двотижневі меню для учнів загальноосвітніх навчальних закладів підлягають обов’язковому  погодженню  з установами державної санітарно-епідеміологічної служби.

Вся продукція повинна бути забезпечена документами, які гарантують її безпеку та доброякісність.

Асортимент шкільних буфетів      

                                                              додаток 9

------------------------------------------------------

|         Назва страв та продуктів        |Вихід на 1|

|                                         |порцію (г)|

|-----------------------------------------+----------|

|              Бутерброди:                |          |

|-----------------------------------------+----------|

|Хліб з маслом вершковим                  |  30/10   |

|-----------------------------------------+----------|

|Хліб з маслом шоколадним                 |  30/10   |

|-----------------------------------------+----------|

|Хліб з маслом вершковим та повидлом (або | 30/5/20  |

|без масла)                               |          |

|-----------------------------------------+----------|

|Хліб з маслом вершковим та медом (або без| 40/5/30  |

|масла)                                   |          |

|-----------------------------------------+----------|

|Хліб з маслом вершковим та сиром твердим | 30/5/15  |

|-----------------------------------------+----------|

|Хліб з маслом вершковим та яйцем вареним | 30/5/20  |

|-----------------------------------------+----------|

|Хліб з маслом та оселедцем               | 30/5/20  |

|-----------------------------------------+----------|

|Хліб з сосискою вареною                  |  30/50   |

|-----------------------------------------+----------|

|Хліб з ковбасою напівкопченою або        |  30/20   |

|копченою                                 |          |

|-----------------------------------------+----------|

|Хліб з котлетою, шніцелем або біфштексом |  40/50   |

|рубленим, печінкою смаженою, куркою      |          |

|смаженою, язиком відвареним (виготовлені |          |

|на харчоблоці школи)                     |          |

|-----------------------------------------+----------|

|Салати з сирих овочів, варених овочів    | 100-150  |

|(капуста, морква, буряк) з олією (за     |          |

|погодженням з територіальною установою   |          |

|державної санепідслужби)                 |          |

|-----------------------------------------+----------|

|Овочі, фрукти, цитрусові, тропічні       |  50-200  |

|фрукти, ягоди - натуральні порційні      |          |

|-----------------------------------------+----------|

|Соки овочеві, фруктові, плодоягідні,     | 150-200  |

|нектари та сокові напої промислового     |          |

|виготовлення                             |          |

|-----------------------------------------+----------|

|Напої: чай, кавові напої, цикорій, какао,| 150-200  |

|компоти, киселі. Молоко та кисломолочні  |          |

|напої (промислового виготовлення)        |          |

|-----------------------------------------+----------|

|Борошняні кулінарні вироби з дріжджового |  50-75   |

|та листового тіста печені: ватрушки,     |          |

|пиріжки, булочки                         |          |

|-----------------------------------------+----------|

|Кондитерські вироби вироби: печиво,      |  10-70   |

|вафлі, мармелад, зефір промислового      |          |

|виготовлення                             |          |

------------------------------------------------------

З метою профілактики харчових отруєнь та захворювань шлунковокишкового тракту категорично забороняється продаж в шкільних пунктах харчування таких продуктів та страв: кондитерські вироби з кремами, морозиво, яйця та м'ясо водоплаваючої птиці, низькосортні м'ясні вироби (нижче I сорту), студні, зельци, фаршмаки, гриби, молоко-самоквас, сметана та фляжне молоко та сир м'який без термічної обробки, консерви непромислового виготовлення, солодкі газовані напої, нарізні салати з майонезом, оцтом, сметаною.

Щоденний контроль за організацією і якістю харчування покладається на засновників (власників), керівників навчальних закладів, медичний персонал.

 

Переглядів: 571 | Додав: osvita | Рейтинг: 0.0/0
Пошук

Останні новини
15.02.2019
Увага!
13.02.2019
Захоплива мандрівка учнів 6 кл. ОНЗ Більченського НВК у м. Львів
13.02.2019
За незвіданим у"космос"
13.02.2019
"Слава незламним!" у Вербізькій школі
11.02.2019
90-річчя створення ОУН у Великогорожаннівській ЗОШ
11.02.2019
День безпечного Інтернету в Гранки-Кутівській ЗОШ
11.02.2019
Усесвітній день водно-болотних угідь в ОНЗ Більченського НВК
11.02.2019
Участь у конкурсі від проекту "На урок"
11.02.2019
"ЗДОБУДЕМ УКРАЇНСЬКУ ДЕРЖАВУ АБО ЗГИНЕМ У БОРОТЬБІ ЗА НЕЇ"
11.02.2019
Вітаємо ученицю Рудниківського НВК Анастасію Щур
11.02.2019
День злуки в Рудниківському НВК
11.02.2019
День безпечного Інтернету у Раделицькому НВК
11.02.2019
Година спілкування "Користуюся Інтернетом безпечно!" у 6-А класі Гірського НВКГодина спілкування "Користуюся Інтернетом безпечно!" у 6-А кла
11.02.2019
Вечір пам'яті поетеси-землячки Катерини Савченко-Танчій у Гірському НВК
08.02.2019
Благодійний ярмарок у гімназії

Посилання


Миколаївська районна державна адміністрація


Миколаївська районна рада


Календар
«  Жовтень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Відділ освіти Миколаївської РДА © 2012 - 2024