П`ятниця, 26.04.2024, 18:34
Відділ освіти Миколаївської РДА
  Львівська обл., м. Миколаїв, вул. Р. Шухевича 12, 81600,e-mail : mykosvita@ukr.net, т.: 0241- 51-126, ф.: 50-983




Меню сайту

Форма входу

Останні фото














Наше опитування
Чи подобається Вам сайт?
Всього відповідей: 250

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Головна » 2014 » Жовтень » 14 » Незабутня зустріч в «Карітасі»
13:56
Незабутня зустріч в «Карітасі»

 

 Добрими друзями для учнів та вчителів Дроговизької ЗОШ І-ІІІ ст. Миколаївського району стали вихованці благодійного фонду «Карітас» Стрийської Єпархії. Парох нашого села о.Роман Коцопей познайомив нас 4 роки тому.І відтоді наші зустрічі стали  частими. 8 жовтня  ми завітали в «Карітас» до своїх друзів, молодих людей з особливими потребами.У переддень Дня неповносправних людей ми приїхали з гостинцями від учнів  школи тавчителів і провели майстер-клас з орігамі.Члени гуртка «Добре серце»,учениці 10 класу, спільно з вихованцями «Карітасу» виготовляли  вироби з паперу. З перших хвилин ми відчули надзвичайну атмосферу  добра, щирості, радості й відкритості.

Школярі зустрілися з давніми друзями, завели нові знайомства. Побачили, що в кожної людини, навіть з розумовою неповносправністю, є індивідуальний дар і талант, який у фонді їм допомагають віднайти й розвивати. Координатор п. Леся розповіла, як центр сприяє становленню незалежності неповносправних осіб через навчання соціальних навиків. Учні були  здивовані, що вихованці самі можуть приготувати обід, виготовляють вироби з бісеру, дуже гарні вітальні листівки, намисто.

Але найбільш вражаючим було спілкування в дружній, невимушеній обстановці. Кожен сам знайшов собі співрозмовника і, як виявилося з вражень учнів про цю зустріч, дуже багато пізнав для себе й духовно збагатився.

Ми вкотре пересвідчилися й відчули на  собі, що справді в людей неповносправних є особлива місія зцілювати серцяй руйнувати бар’єри, які розділяють людей і заважають їм щасливо жити.

Висловлюємо щиру подяку о. Роману Коцопею за сприяння в проведенні зустрічі та надання автотранспорту для поїздки.

                                                                       Галина Грица, учитель основ християнської етики                     

                                                                                                                                    Дроговизької ЗОШ І-ІІІ ст. Миколаївського району

                         

 

                                                                               Мої враження від поїздки у БФ «Карітас»

Напередодні  дня неповносправних  людей ми з однокласниками та вчителем християнської етики Галиною Святославівною відвідали підопічних благодійного фонду «Карітас»  при Стрийській Єпархії, з яким наша школа підтримує зв’ язок уже багато  років. Від учнів та вчителів школи привезли їм солодощі (цукерки, печиво, вафлі), фрукти й  горішки.

Це була моя перша така поїздка, тому емоції переповнювали мене. Спочатку, коли ми зайшли в майстерню, девони працювали, я розгубилася, не знала, про що говорити і що робити. Галина Святославівна та вихователі першимипочали розмову й познайомили нас. Потім ми спільно помолилися й почали  майстер-клас із виготовлення ягідки  у техніці орігамі. Кожен із нас мав свого учня (учнів), якого вчив правильно виконувати «модулі» - заготовки до виробу. Я познайомилася з двома хлопцями - Андрієм і Юрою.

Спочатку  вони соромилися мене, але пізніше ми все-таки знайшли спільну мову. Хлопці розказували, що вони вміють виготовляти власними руками, яке їхнє улюблене заняття, що  люблять їсти та інше. Андрій і Юра дуже старалися, щоб правильно виготовляти   модулі, проте були певні труднощі. Було важко спостерігати , як людина хоче що- небудь зробити, але через проблеми зі здоров ям, на жаль, не може.Я із задоволенням ще зустрінуся з ними, бо їхні серця відкриті, а душа чиста від спокус сучасного світу. Вони випромінюють добро, спокій, радість і багато-багато позитиву. Нам усім потрібно вчитися в них радіти життю, цінувати кожен прожитий день і дякувати Господеві за все, що маємо.

Для себе я зробила висновок, що щастя – це вже коли ти народилася здоровою. Потрібно дякувати Богу, що маю можливість повноцінно жити, і перед тим, як гнівити Господа своїми наріканнями на долю, треба згадати тих людей.

                                                                                                                                                 Верещинська Світлана, учениця 10 класу

Мої враження від поїздки у БФ «Карітас»

Мені сподобалась поїздка до «Центру соціальної адаптації  молодих людей з особливими потребами». Коли ми приїхали, то найперше пішли в капличку молитися, а далі почали знайомство. У перші хвилини спілкування я не могла вимовити ні слова. Мені було важко й боляче дивитися на своїх однолітків – дівчат і хлопців, на очах виступали сльози. Але потім я зрозуміла, що вони дуже хороші, добрі, веселі люди. Я не думала, що буде так цікаво з ними спілкуватися. Вони розповідали нам історії зі свого життя, про сімю, про свої захоплення.

Ми робили з ними ягідку з модульного орігамі. Вони дуже зраділи, що ми до них приїхали й навчили це робити. Також показали,  що  вміють робити вітальні листівки, гарне намисто, багато виробів з бісеру.

Спілкування з цими людьми змусило мене задуматися  над своїм життям, над вчинками, я зрозуміла, що потрібно цінувати кожну мить, проведену з родиною, з друзями.

                                                                                                                                                                  Малик Ірина, учениця 10 класу

Мої враження від поїздки у БФ «Карітас»

Мені сподобалась поїздка в гості до неповносправних дітей. Коли ми приїхали,  вони дуже зраділи. Показали,  які вони виготовляли вітальні листівки, гарне намисто. Ми милувалися  їхніми виробами і вкотре переконалися, що в кожної людини, навіть з розумовою неповносправністю, є Божий  дар, лише потрібно їм допомогти розвинути його.

Найбільше мені сподобалося спілкування з дітьми. Вони розповідали нам історії зі свого життя, про свої захоплення, про сім’ю,  були дуже щирі й відверті,веселі,добрі. Ці люди радіють життю і щасливі від того, що живуть.

Після цієї поїздки я зрозуміла надзвичайно важливу істину. Бог нам дав життя, а разом із тим родину, друзів, здоров’я. Потрібно цінувати кожну мить і ніколи не жалітися на життя.

                                                                                                                                                                                    Малик Лілія, учениця 10 класу.

 

                                                                                         Відгук про поїздку в «Карітас»
Нещодавно ми під керівництвом учителя християнської етики Галини Святославівни та отця Романа відвідали благодійний фонд    « Карітас». Ми довго думали, з чим би поїхати до них, і вирішили навчити техніки орігамі .Також привезли багато солодощів і фруктів, що принесли для них учні та вчителі нашої школи . Усі  хвилювалися,бо не знали, як зустрінуть нас , але коли ми приїхали, то були приємно здивовані. Вихованці центру  виявилися привітними , щирими і відкритими. Навчаючи їх, ми побачили , як вони наполегливо стараються і переживають, коли  щось не виходить. Спілкуватися  було приємно , завдяки їм  відкрила для себе багато нового . Я почала по-справжньому цінувати життя . Ці люди дійсно сильні духом , вони не втратили віри . Їхня усмішка є набагато ніжнішою і щирішою, ніж усмішка кожного з нас . Я надіюсь, що ми з ними будемо підтримувати зв'язок. 

 

Коваль Марія, учениця 10 класу

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Переглядів: 582 | Додав: osvita | Рейтинг: 0.0/0

Інші новини
15.02.2019
Увага!

13.02.2019
Захоплива мандрівка учнів 6 кл. ОНЗ Більченського НВК у м. Львів

13.02.2019
За незвіданим у"космос"

13.02.2019
"Слава незламним!" у Вербізькій школі

11.02.2019
90-річчя створення ОУН у Великогорожаннівській ЗОШ

11.02.2019
День безпечного Інтернету в Гранки-Кутівській ЗОШ

11.02.2019
Усесвітній день водно-болотних угідь в ОНЗ Більченського НВК

11.02.2019
Участь у конкурсі від проекту "На урок"

11.02.2019
"ЗДОБУДЕМ УКРАЇНСЬКУ ДЕРЖАВУ АБО ЗГИНЕМ У БОРОТЬБІ ЗА НЕЇ"


Пошук

Останні новини
15.02.2019
Увага!
13.02.2019
Захоплива мандрівка учнів 6 кл. ОНЗ Більченського НВК у м. Львів
13.02.2019
За незвіданим у"космос"
13.02.2019
"Слава незламним!" у Вербізькій школі
11.02.2019
90-річчя створення ОУН у Великогорожаннівській ЗОШ
11.02.2019
День безпечного Інтернету в Гранки-Кутівській ЗОШ
11.02.2019
Усесвітній день водно-болотних угідь в ОНЗ Більченського НВК
11.02.2019
Участь у конкурсі від проекту "На урок"
11.02.2019
"ЗДОБУДЕМ УКРАЇНСЬКУ ДЕРЖАВУ АБО ЗГИНЕМ У БОРОТЬБІ ЗА НЕЇ"
11.02.2019
Вітаємо ученицю Рудниківського НВК Анастасію Щур
11.02.2019
День злуки в Рудниківському НВК
11.02.2019
День безпечного Інтернету у Раделицькому НВК
11.02.2019
Година спілкування "Користуюся Інтернетом безпечно!" у 6-А класі Гірського НВКГодина спілкування "Користуюся Інтернетом безпечно!" у 6-А кла
11.02.2019
Вечір пам'яті поетеси-землячки Катерини Савченко-Танчій у Гірському НВК
08.02.2019
Благодійний ярмарок у гімназії

Посилання


Миколаївська районна державна адміністрація


Миколаївська районна рада


Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Відділ освіти Миколаївської РДА © 2012 - 2024